Sharp Master

Innovatie TOP 100 Award

Genomineerd
MKB Innovatie Top 100 Award

Zelf schaatsen slijpen met de Sharp Master

De Sharp Master is een gepatenteerd precisie slijpapparaat waarmee u uw schaatsen gemakkelijk en zuiver haaks slijpt. Het slijpen van schaatsen kan nu door iedereen snel, zuiver en gemakkelijk gedaan worden. Ook het afbramen is een fluitje van een cent door de twee afbraamplaatjes, die je tegen de zijkanten van het ijzer kunt drukken en het apparaat in een beweging van voor naar achter over het ijzer te halen.

Overal en altijd schaatsen slijpen / herstellen!

Door de compacte uitvoering en het lichte gewicht (slechts 195 gram inclusief slijpplaatje) is de Sharp Master zeer goed in de zak mee te nemen bij een wedstrijd. Mocht er tijdens het inrijden een calamiteit optreden door vuil op het ijs kan men dit nog even snel voor de start verhelpen.

Schaatsen slijpen met grote precisie

Met de Sharp Master slijpt u vele malen precieser en zuiver haaks. Bekijk hier sterk vergrote foto's die het verschil laten zien tussen traditioneel schaatsen slijpen en schaatsen slijpen met de Sharp Master. U zult verbaasd zijn!

Schaatsen laten slijpen vs. zelf slijpen

Schaatsen laten slijpen

Telkens afspraak maken, niet flexibel.
€10 / €15 kosten per keer laten slijpen.

Zelf schaatsen slijpen met de Sharp Master

Zelf je schaatsen slijpen waar en wanneer je wilt!
Kosten eenmalig €99 voor de Sharp Master.
50 tot 100 beurten slijpen met de slijpplaatjes
Maar liefst 5 jaar garantie!

Hoe werkt het?

Het schaatsijzer wordt middels een speciale techniek haaks ingeklemd, waarbij het glijvlak exact haaks tegen het diamanten slijpplaatje wordt gedrukt dat zich in de Sharp Master bevindt. In de voorzijde van de Sharp Master zijn twee wegverende diamantschijfjes gemonteerd die naar elkaar toe gedrukt kunnen worden om in één haal af te kunnen bramen. De slijpplaatjes zijn eenvoudig verwisselbaar en verkrijgbaar in 4 verschillende groftes: grof, normaal, fijn en extra fijn.

Zelf slijpen met de Sharp Master

Bij het zelf slijpen met de Sharp Master slijp je schaats voor schaats. Men steekt de Sharp Master van achteraf op het ijzer en haalt deze een keer of tien van voor naar achter over het ijzer (afhankelijk hoe stomp de schaats is). Bij de laatste slag vanaf de voorzijde knijpt men de twee afbraamplaatjes tegen het ijzer. Met de Sharp Master heb je je schaatsen binnen enkele minuten zelf weer scherp geslepen én afgebraamd. De Sharp Master past in je jaszak en weegt slechts 195 gram!

Zie het verschil

Laten slijpen - Grof blok

Traditioneel blok, grove kant slijpsteen

Zelf slijpen - Sharp Master - Grof

Zelf slijpen met de Sharp Master + grof plaatje (zwart)

Laten slijpen - Fijn

Traditioneel blok, fijne kant slijpsteen

Zelf slijpen met de Sharp Master - Normaal

Zelf slijpen met de Sharp Master + normaal plaatje (blauw)

Laten slijpen - Diamant

Traditioneel blok met rode diamant plaatjes

Zelf slijpen met de Sharp Master - Fijn

Zelf slijpen met de Sharp Master + fijn plaatje (rood)

Laten slijpen - Diamant groen

Traditioneel blok met groene diamant plaatjes

Zelf slijpen met de Sharp Master - Extra fijn

Zelf slijpen met de Sharp Master + extra fijn plaatje (groen)

1.

Bestel jouw Sharp Master

* Inclusief 5 jaar garantie!

Sharp Master

99,00

sharp master speed skate sharpener free

99,00

2.

Kies je gewenste slijpplaten

* Inclusief 5 jaar garantie!
Ruw
Standaard
Fijn
Extra fijn
Welke slijpplaten moet ik bestellen?

Diamanten Slijpplaat Standaard

15,75

diamond grinding plate standard blue free

15,75

Diamanten Slijpplaat Fijn

15,75

diamond grinding plate fine red free-

15,75

Diamanten Slijpplaat Extra Fijn

15,75

diamond grinding plate extra fine green free

15,75

Diamanten Slijpplaat Ruw

15,75

diamond grinding plate coarse black free

15,75

Welke slijpplaten moet ik bestellen?

Zelf slijpen voor wedstrijdschaatsers

Het belang van de wedstrijdschaatser...

"Scherpe schaatsen zijn een eerste vereiste om een wedstrijd te kunnen winnen. Ze moeten perfect geslepen zijn: zuiver haaks en zonder bramen. Ik slijp mijn schaatsen regelmatig zelf op een blok, zeker vlak voor de wedstrijd. Het meest vervelend is dat ik het slijpen niet meer vlak voor de start kan doen. Door het inrijden worden de schaatsen eigenlijk al een beetje bot. Of als er een braampje ontstaat, is daar zo kort voor de start niets meer aan te doen. Als er een mogelijkheid was om mijn schaatsen vlak voor de start nog even ‘na te slijpen’ zou dat ideaal zijn."

Het antwoord: Sharp Master

Met de Sharp Master kun je 1 minuut voor de wedstrijd je schaatsen nog in topconditie brengen. Sharp Master is een slijpgereedschap waarmee je in enkele bewegingen je schaats kunt na-slijpen zonder hem uit te trekken.

De Sharp Master slijpt zuiver haaks doordat in de gepatenteerde constructie magneten zitten die het ijzer zuiver haaks op de slijpsteen houden. Met de Sharp Master slijp je beide schaatsen afzonderlijk van elkaar, toch blijft de symmetrie van de schaatsen behouden. Dit komt doordat de kracht die op beide ijzers uitgeoefend word identiek is.

De Sharp Master slijpt minder materiaal af dan een blok, waardoor er minder snel afwijkingen ontstaan. Bovendien is de slijpstructuur op het glijvlak gladder dan met een blok doordat je met een fijne structuur en perfect recht slijpt. Voor een optimaal resultaat haal je de Sharp Master 10x heen en weer langs je schaats. Gebruik bij de laatste haal het afbraamblokje.

De Sharp Master is ontwikkeld door John Oudt, zelf oud-topschaatser. John zet zijn passie voor techniek, kwaliteit én voor de schaatssport tegenwoordig in voor het ontwikkelen van producten die schaatsers helpen hun prestaties te verbeteren.

Zelf slijpen voor recreatieve schaatsers

Het belang van de recreatieve schaatser...

"Scherpe schaatsen zijn een vereiste om goed te kunnen rijden. Ze moeten perfect geslepen zijn: zuiver haaks en zonder bramen. Ik slijp mijn schaatsen regelmatig zelf op een blok, maar het is een langdurig klusje en het vereist vaardigheid. Ik ben soms bang dat ik het niet helemaal goed doe. Als er een makkelijke snelle manier zou zijn om mijn schaatsen te slijpen, waarbij het wél goed gebeurt, zou dat voor mij een uitkomst zijn."

Beter, sneller, makkelijker en voordeliger zelf slijpen met de Sharp Master
De Sharp Master slijpt beter dan een blok. De Sharp Master slijpt zuiver haaks doordat in de gepatenteerde constructie magneten zitten die het ijzer zuiver haaks op de slijpsteen houden.
De Sharp Master is gemaakt van keramisch materiaal, en in tegenstelling tot een klassieke slijpsteen zal zij niet vervormen door het gebruik. Vlakken van de slijpsteen is dus ook niet nodig.
Met de Sharp Master slijp je beide schaatsen afzonderlijk van elkaar. Toch blijft de symmetrie van de schaatsen behouden. Dit komt doordat de kracht die op beide ijzers uitgeoefend word identiek is.
De Sharp Master slijpt minder materiaal af dan een blok, waardoor er minder snel afwijkingen ontstaan. Bovendien is de slijpstructuur op het glijvlak gladder dan met een blok doordat je met een fijne structuur en perfect recht slijpt. Voor een optimaal resultaat haal je de Sharp Master 10x heen en weer langs je schaats. Gebruik bij de laatste haal het afbraamblokje.
Sharp Master

Innovatie TOP 100 Award

Genomineerd
MKB Innovatie Top 100 Award
Sharp Master
Sharp Master wordt online aangeboden in samenwerking met WebGenerator bv
Kamer van Koophandel: 30215649
BTW nummer:  NL815883985B01
© Sharp Master 2023
cartcrossmenuchevron-down