Vraag & Antwoord

Vragen over de Sharp Master of je bestelling? Hier volgen de meestgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Contact

Over de Sharp Master

Welk type schaatsen kun je slijpen met de Sharp Master?
De Sharp Master kan gebruikt worden om Noren te slijpen, zowel longtrack als shorttrack.  

De slijpgleuf van de Sharp Master is geschikt voor ijzers met een dikte van 0,6 tot 2,2 millimeter. De hoogte van de ijzers is echter ook van belang: bij het plaatsen van het ijzer in slijpgleuf, moet het glijvlak immers het slijpplaatje bereiken. De totale diepte van de slijpgleuf is 12 mm, maar de bovenste 6 millimeter loopt taps uit, waardoor ook lagere ijzers tot aan het slijpplaatje kunnen komen. Als de ijzers daarin passen, kunnen ze met de Sharp Master worden geslepen.

Houd er rekening mee dat de Sharp Master niet geschikt is voor het slijpen van kunstschaatsen en hockeyschaatsen.
Kan ik kunst- of ijshockeyschaatsen slijpen?
Nee, de Sharp Master is niet bedoeld voor het slijpen van kunst- en hockey-schaatsen.
Kan ik ook Easy Gliders slijpen?
De slijpgleuf van de Sharp Master is in principe geschikt is voor ijzers met een dikte van 0,6 tot 2,2 millimeter. Theoretisch zou dat ook voor Easy Gliders voldoende moeten zijn, maar de praktijk blijkt weerbarstiger: we hebben in het verleden feedback ontvangen dat het slijpen van Easy Gliders met de Sharp Master erg lastig of gewoonweg te lastig is. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren we de Sharp Master daarom niet meer voor het slijpen van Easy Gliders.
Moet ik handig zijn om de Sharp Master te gebruiken?
Nee, helemaal niet. Terwijl de traditionele manier van slijpen op een mal vaardigheid en ervaring vereist, kan letterlijk iedereen zijn of haar schaatsijzers slijpen met de Sharp Master en professionele resultaten behalen.
Hoe lang duurt het slijpen met de Sharp Master?
Bij niet al te stompe schaatsen heeft u met de Sharp Master binnen enkele minuten allebei uw schaatsen geslepen én afgebraamd. Zijn uw schaatsen wat botter dan moet u denken aan 5 à 10 minuten. Heeft u uw schaatsen al zeer lange tijd niet geslepen en zijn ze erg stomp, dan kan een eerste slijpbeurt meer tijd vergen: wij adviseren in dat geval ook gebruik te maken van het grove (zwarte) slijpplaatje.
Hoe werkt het slijpen?
Bij het slijpen met de Sharp Master slijpt men schaats voor schaats.
Plaats de Sharp Master van achteraf over het ijzer van de schaats.
Haal de Sharp Master een keer of tien van voor naar achter over het ijzer.
Knijp bij de laatste slag vanaf de voorzijde de twee afbraamplaatjes tegen het ijzer: hiermee verwijdert u de braam.
Als u met verschillende slijpplaatjes werkt, herhaalt u de handeling met de verschillende plaatjes. U werkt daarbij van grof naar fijn. Bij zeer stompe of licht beschadigde schaatsen begint u bijvoorbeeld met het grove (zwarte) plaatje en maakt u de slijping af met het normale (blauwe) plaatje. Voor een uitgebreidere toelichting kunt u ook onze handleiding downloaden.
Welke slijpplaatjes moet ik bestellen?
Voor de gemiddelde recreatieve schaatser adviseren wij het (blauwe) slijpplaatje van de normale grofte, eventueel aangevuld met het fijne (rode) slijpplaatje. Het extra fijne (groene) slijpplaatje wordt graag gebruikt door wedstrijdschaatsers die een maximaal resultaat nastreven en de schaats met een extra fijne slijping nog gladder willen maken. Het grove (zwarte) plaatje is geschikt voor een eerste slijping van erg stompe schaatsen of ijzers met lichte beschadigingen (met name Easy Glider kinderschaatsen krijgen het soms zwaar te verduren omdat kinderen nu eenmaal niet altijd op het ijs blijven met de schaatsen); daarna kan verder worden afgeslepen met het normale blauwe plaatje en eventueel de fijnere rode en groene plaatjes.
Wat is de korrelgrootte?
De diamanten slijpplaatjes hebben de volgende korrelgroottes:

Zwart (extra grof): 220 mesh/inch - 60 micron
Blauw (grof): 325 mesh/inch - 45 micron
Rood (fijn): 600 mesh/inch - 25 micron
Groen (extra fijn): 1200 mesh/inch - 9 micron
Hoe lang gaan de slijpplaatjes mee?
Dit is enigszins afhankelijk van het aantal 'slagen' dat u maakt per slijpbeurt en de botheid van de schaatsen. Met één slijpplaatje kunt u een paar schaatsen tussen 50 en 100 keer slijpen. Benut het slijpplaatje optimaal: beweeg het plaatje naar af en toe eens naar links of rechts zodat u niet elke keer op de zelfde plaats slijpt. U kunt altijd eenvoudig nieuwe plaatjes bestellen via deze website.

Over mijn bestelling

Hoe lang duurt het voordat mijn Sharp Master bezorgd wordt?
Wij leveringen bestellingen doorgaans de volgende dag aan bij de post ter verzending. Over het algemeen wordt uw bestelling dan ook binnen enkele dagen bezorgd, maar zekerheidshalve hanteren wij een leveringstermijn van 3 tot 5 werkdagen.
Sharp Master

Innovatie TOP 100 Award

Genomineerd
MKB Innovatie Top 100 Award
Sharp Master
Sharp Master wordt online aangeboden in samenwerking met WebGenerator bv
Kamer van Koophandel: 30215649
BTW nummer:  NL815883985B01
© Sharp Master 2023
cartcrossmenuchevron-down